Okulun Tarihçesi ve Yapısı

Umurlu bucağı ilk çağlardan beri dünyaya uygarlıkta öncülük yapmış, ona ışık tutmuş, Anadolu´nun uygarlıktaki inancını Akdeniz ülkelerine taşırmış, Ege´nin tarih görmüş, tarih yazmış, efeler yatağında Cevizli Dağlarının eteklerine kurulmuş bir yerleşim bölgesidir.

10.12.2012 1967

Okulun Tarihçesi ve Yapısı

Bucağımızın tarihi hakkında kesin bir bilgi olmamasına rağmen kuzey kısımda Kavaklar semti adı ile anılan bölgede Osman Oğulları zamanında (I.Beyazıt) Haçlı ordularıyla kanlı bir meydan savaşının olduğu, bu savaştan sonra buranın Alkan Kavakları diye adlandırıldığı (1360-1390) yılları arasında burada bir köy kurulduğu, ismini de Aydınoğulları Umurbey´den alarak Umurköy olduğu anlatılmaktadır.

UMURBEY KİMDİR?
            Aydınoğulları Beyliği hükümdarlarından. Babası Aydınoğlu Mehmed Beydir. Lâkabı Bahâüddîn´dir. Genç yaşında babası tarafından İzmir Emiri tâyin edildi. Bu sırada deniz seferlerinde gösterdiği cesâreti, kumandanlık ve adâletiyle meşhur oldu. 1328-1329´da Bozcaada´ya kardeşi İbrâhim´le birlikte bir akın harekâtında bulundu. Sakız Adasına da bir sefer tertip etti. 1332 yılında Gelibolu, Semendire; 1333 yılında Yunanistan ve Ege adalarına tertip ettiği sefer neticesinde, buraları haraca bağladı. Umur Bey, bu deniz seferlerinden birçok ganîmet elde etti.

Okulumuz 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde hizmete açılmış ve ilk mezunlarını da yine aynı yıl vermiştir. Okulumuz ismini Aydın ili Umurlu beldesinde yaşayan ve yurt savunmasında şehit olan beldemizde ikamet eden Rıfat TUNÇBİLEK isimli kahramanımızdan almaktadır. İlk açıldığı yıldan itibaren on üç köy ilköğretim okullarının öğrencilerini de taşımalı eğitim kapsamında kabul etmekte ve taşımalı eğitime hizmet etmektedir. Okulumuz binası Milli Eğitim Bakanlığı ve ilimiz özel idare müdürlüğü tarafından tip proje olarak yaptırılmıştır. Açıldığı günden bu yana eğitim istatistikleri her geçen yıl yükselmekte ve sınavla öğrenci alan okullara yerleşen öğrenci sayımızda artmaktadır.

2012-2013 öğretim yılında ülke genelinde 4+4+4 sistemine geçilmiş olup, Okulumuz bu değişimden sonra  Ortaokul olarak eğitim vermeye devam etmektedir.

Okulun  Alanları/Bölümleri

Okulumuzda 24 derslik, bir bilişim teknolojileri laboratuarı, bir fen laboratuarı, bir rehberlik servisi, bir yemekhane,bir kantin ve iki idare odası ve bir müstakil Kütüphanesi bulunmaktadır.Okulumuz bahçesi beldemiz belediyesince sportif amaçlı olarak dizayn edilmiş ve alt yapı sorunları büyük oranda çözülmüştür.