Comenius Projesi

Comenius Projesi

Umurlu Şehit Rıfat Tunçbilek Ortaokulu,Comenius Okul Ortaklığı kapsamında hazırladıkları 'United In Nature'   Doğada Birleşelim İsimli Projeleri kapsamında ,Milli Parklar ve Doğa temalı projeleri Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.İki yıl sürecek olan proje 6 Ülkeden oluşuyor, Norveç,İtalya,İspanya,Fransa,Litvanya ve Ülkemiz.Proje kapsamında okul öğrenci ve öğretmenleri 5 farklı ülke kültürünü,eğitim sistemini ,dillerini ve İnsanlarını tanıma fırsatı bulacaklar.

02.05.2014 1387

Proje kapsamında Okul Müdürü Serhat Aytekin ve Proje Koordinatörü Kadir Yılmaz,Ekimin 2. Haftasında Italya'ya giderek projenin ilk toplantısını gerçekleştirdiler.İtalya'nın Livorno kentinde bulunan ev sahibi okula ziyaret yapıldı,çalışma toplantılarının yanı sıra Milli Parkında bulunduğu Elba Adası ziyaret edildi.Ayrıca kültürel tur kapsamında da Floransa,Pisa ya gidildi.Ve Mart ayında Litvanya'da yapılacak toplantının hazırlıkları sürmektedir.Projenin okulda gözlemlenen etkileri ise öğrencilerdeki doğa sevgisi ve yabancı dil öğrenmeye olan motivasyonlarını artırmıştır.

 

İTALYA HAREKETLİLİĞİNDEN RESİMLER

 

italyaitalyaitalyaitalyaitalyaitalyaitalya

 

LİTVANYA HAREKETLİLİĞİ (30/03/2014-06/04/2014)

Proje Kapsamında Okulumuz Müd.Yar. Mustafa Atıcı, Proje Koordinatörü Kadir Yılmaz, Bilişim Teknolojileri Öğrt. Adilgazi Dursun ve iki Öğrencimizle birlikte 2. hareketliliğimiz olan Litvanya´nın Klaipeda kentinde ev sahibi okula ziyaret yapıldı.Ziyaret kapsamında ev sahibi okulda proje konusu kapsamında çalışmalar yapıldı.Programın ilk günü diğer ülkelerden gelen katılımcılara karşılama ve tanışma etkinliği düzenlendi.Daha sonra Nida adasındaki Milli parka çalışma ziyareti düzenlendi.Bu ziyarette milli park ve doğa ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendi.Program kapsamında belediye başkanı,eski şehir merkezi,palanga Amber müzesi ve denizcilik okuluna ziyaretler düzenlendi.Çalışma ziyareti kapsamında öğrenciler gruplara ayrılarak kendilerine verilen hedefler doğrultusunda hazırladıkları faaliyetin sunumunu yaptılar.Proje kapsamında kazanılan davranışlar ,Litvanya eğitim sistemi ve okulları gözlemlendi,yabancı dil konusunda konuşma becerileri gelişti,Litvanya kültürü ve yaşam tarzı hakkında bilgi sahibi olundu,Nida Milli parkı ziyaretinde ise; Litvanya´nın bitki örtüsü,fauna ve florası incelendi.

Litvanya Resimleri

litvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanyalitvanya

 

 

TÜRKİYE HAREKETLİLİĞİ (12/05/2014-19/05/2014)